Home / ZANIMLJIVOSTI / TUGA DA SE SRCE STISNE!! U kolima Hitne, dječak molio: “Samo da mama otvori oči” Ali, nije…

TUGA DA SE SRCE STISNE!! U kolima Hitne, dječak molio: “Samo da mama otvori oči” Ali, nije…

Sve do samog udara pijanog vozača koji je imao 2.2 promila alkohola u krvi, majka i sinovi nisu mogli ni znati šta ih je snašlo.

– Samo da mama otvori oči – molio je osmogodišnjak u kolima zadarske Hitne pomoći nakon što je u ponedjeljak oko 17 sati na njega i njegovog godinu dana mlađeg brata, te 38-godišnju majku Draganu Marić, koja ih je iz nekoliko kilometara udaljenog Nadina u Peugeotu zadarskih oznaka vozila u Benkovac na nogometni trening, automobilom naletio pijani vozač Damir Čelebić (31) iz Preloga.

Braća međutim nikada nisu stigla na trening već su s povredama smještena u kola Hitne pomoći, a njihova majka nije otvorila oči, već je od težine povreda zadobivenih u nesreći na cesti između Benkovca i Raštevića preminula nakon bezuspješne reanimacije u zadarskoj Općoj bolnici.

Sve do samog udara pijanog vozača koji je imao 2.2 promila alkohola u krvi, majka i sinovi nisu mogli ni znati šta ih je snašlo, jer ih je 31-godišnji vozač iz Preloga, koji je na zadarskom području radio kao sezonski konobar, udario u zadnji dio automobila. Od siline udara, automobil u kojem su bili majka i dvoje sinova prešao je na suprotnu stranu ceste, gdje je nakon prvertanja naletio na Toyotu zadarskih oznaka.

– Čavrljale smo u automobilu kada smo najednom ugledale kako vozač svom brzinom udara u automobil i gura ga. Bilo je to kao usporena strašna scena iz nekog filma. Gledamo i ne možemo učiniti ništa, a odjednom automobil leti prema nama. Kada je konačno tresnulo, osjećaj ne moram niti opisivati – posvjedočila je 53-godišnja Paulina Kulaš, dogradonačelnica grada Benkovca, koja se, igrom slučaja, nalazila na mjestu suvozača u Toyoti, koju je vozila njena prijateljica 59- godišnja Ksenija Čirjak.

Obje su u nesreći teško povrijeđene, te se oporavljaju na Odjelu traumatologije zadarske Opće bolnice, s tim da je vozačica zadobila prelom zdjelice i sedam rebara.

– Naš automobil je završio na bočnoj strani i zapravo smo imale sreću jer nas je do daljnjeg klizanja zaustavilo grmlje. Ostala sam pri svijesti i nazvala 112 zdravom rukom. Na drugoj mi je, što sam gledala onako u čudu, bio potpuno na drugu stranu izvrnut ručni zglob. Ležale smo bočno u automobilu, no momci su brzo došli i izvukli nas. Bilo je strašno. Nisam vidjela lice vozača, niti ženu koja je stradala, samo tu jadnu dječicu poslije u kolima Hitne pomoći. Vozili su se s nama. Manji je šutio, a stariji je cijelo vrijeme govorio “valjda će mama otvoriti oči” – prisjetila se suvozačica u Toyoti. Sa ženama povrijeđenim u nesreći u zadarskoj bolnici se nalaze i dječaci, koji su u nesreći lakše i teže povrijeđeni. Njihovo stanje je stabilno.

Strašna nesreća zavila je u crno Nadin, mjesto gdje je mlada obitelj živjela. Iako su imali i stan u Benkovcu veći dio vremena provodili su baš u Nadinu gdje su se bavili poljoprivredom i vinogradarstvom.

Dragana, inače rodom iz Osijeka, nije bila zaposlena, a suprug Krešimir radi u jednom restoranu na zadarskom području.

– To je uistinu jedna krasna familija o kojoj nikada nije bilo nikakve loše riječi. Svi smo u potpunom šoku. Da tako netko mlad, ni kriv ni dužan strada i ostavi za sobom djecu. To je stravično, jednostavno stravično. Otac je ostao sam s dvoje male djece – izjavio je poznanik.

Nakon nesreće, 31-godišnji vozač, zadržan je u policiji sve do otriježnjenja nakon čega se, prema informacijama iz policije, treba privesti sucu istrage na ispitivanje na Županijskom sudu u Zadru. Slijedi mu kaznena prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće pod uticajem alkohola i sa smrtnim ishodom za što je zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

Uz to što je vozio pod uticajem alkohola i neprilagođenom brzinom, 31-godišnji vozač u Peugeotu zadarskih oznaka imao je na automobilu i nepripadajuće registarske oznake.

Doznajemo.com/Zadarski.hr

Check Also

Vegeta – začin ili otrov?

Šta je vegeta zapravo? Začin ili otrov? Istinita priča o Vegeti – koliko je korisna, ...