Home / MAGAZIN / Nevrijeme poharalo mnoge gradove: Vjetar čupao stabla, dan se pretvorio u noć

Nevrijeme poharalo mnoge gradove: Vjetar čupao stabla, dan se pretvorio u noć

Jako nevrijeme i kiša sa gradom veličine lješnika pogodili su Hrvatsku u toku popodneva, javljaju danas hrvatski mediji.

Prenosi se kako je nevrijeme iz Slovenije stiglo u Hrvatsku, najrpije u Zagorje i Istru, da bi se zatim proširilo na Kvarner, a kako se navodi nevrijeme je čupalo stabla.

Posebno dramatično bilo je u Novigradu, gdje su olujni oblaci potpuno zamračili nebo, što se vidi na brojnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, čiji korisnici su ustvrdili da se noć pretvorio u dan.

Nezavisni portal grada Poreča parentium.com, piše da je glavni udar olujnog nevremena sa gradom trajao nekoliko minuta, a da su zbog njega letjele reklame, stolice, crepovi, stolovi, suncobrani i tende, kontejneri i kante za smeće, a borove iglice, granje i lišće začepili su rešetke kanalizacije, zbog čega su određeni dijelovi grada neko vrijeme “plivali”, te da je više vozila ostalo zarobljeno “u kišnim jezerima”.

Podsjećamo, zbog ovakvih izvještaja iz regije, ali i ranijih prognoza, Federalni hidrometeorološki zavod BiH je također upalio žuti i narandžasti meteoalarm za područje cijele BiH, gdje se očekuje potencijalno opasno vrijeme.

Check Also

Novi ruski avion ULIVA STRAH Zapadu: U-71 do Londona stiže za 20, a do Njujorka za 40 minuta! (VIDEO)

Ovaj tajni avion, poznat kao U-71, deo je Projekta 4202 ruskog raketnog programa. Iz Rusije ...